Οι τυχεροί της κλήρωσης Deepex 2017

THIS IS SYROS!

wearethechampions

 

Οι Τυχεροί της λαχειοφόρου της Ε.Ο.Υ.Δ.Α. στην έκθεση DEEPEX

deepex2016Μεγάλη απήχηση είχε η λαχειοφόρος που έγινε στο περίπτερο της Ε.Ο.Υ.Δ.Α. στην έκθεση DEEPEX με πρωτοβουλία του Π.Σ.Α.Υ.Κ. για την ενίσχυση της εθνικής ομάδας Υ/Β αλιείας και της καλλιέργειας και προβολής του αθλήματος. O Π.Σ.Α.Υ.Κ. ευχαριστεί το Δημήτρη Κόλλια για τη δωρεάν παραχώρηση περιπτέρου, όλους όσους αγόρασαν λαχνούς, αλλά κυρίως του χορηγούς που έδωσαν τα δώρα: Οι κκ Άγγελος Μιχαλόπουλος (PATHOS), Γιώργος Δούναβης (MANTARAY), Γιάννης Χαλάς (MEISTER), Βασίλης Ζωνομέσης (BLEUTEC), Τάσος Χάλαρης (XT DIVING) και Νίκος Καρτελιάς είναι σταθερά στο πλευρό της Ομοσπονδίας και της Εθνικής Υ/Β Αλιείας. Οι τυχεροί της κλήρωσης:

ΔΩΡΟ ΕΤΑΙΡΙΑ ΟΝΟΜ/ΝΥΜΟ ΑΡ.ΛΑΧΝΟΥ
ROLLER SNIPPER 115 PATHOS SUB ΑΝΤΩΝΗΣ ΑΡΓΥΡΗΣ 310
ROLLER SNIPPER 105 PATHOS SUB ΓΙΩΡΓΟΣ ΕΡΜΙΔΗΣ 497
ΛΕΠΙΔΕΣ CARBON F1 MEISTER ΑΛΕΞ. ΧΑΔΙΑΡΗΣ 232
ΣΤΟΛΗ ΕΠΙ ΜΕΤΡΩ MANTARAY ΧΡ.ΚΟΝΤΟΧΡΗΣΤΟΣ 483
ΛΕΠΙΔΕΣ CARBON T4 XT DIVING IRA NUIC 209
ΛΕΠΙΔΕΣ CARBON EVO MEISTER Σ.ΜΠΑΝΤΑΛΟΥΚΑΣ 183
ΛΕΠΙΔΕΣ CARBON BLUE TEC BLACK SEA 487
ΛΕΠΙΔΕΣ CARBON SPORT MEISTER ΑΝΤΩΝΗΣ ΑΡΓΥΡΗΣ 311
ΛΕΠΙΔΕΣ FGPRO MEISTER ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΣ 126
ΓΙΛΕΚΟ MANTARAY ΣΤΕΒΗΣ 508
ΓΙΛΕΚΟ MANTARAY ΜΙΧ.ΜΕΤΑΞΑΚΗΣ 1
ΓΑΝΤΙΑ XT DIVING ΠΑΝ. ΔΑΦΝΟΣ 230
ΓΑΝΤΙΑ XT DIVING ΚΩΣΤ.ΓΡΥΠΑΙΟΣ 6
ΚΑΛΤΣΑΚΙΑ XT DIVING ΠΑΝ.ΒΕΡΒΕΝΙΩΤΗΣ 132
ΚΑΛΤΣΑΚΙΑ XT DIVING ΑΛΕΞ.ΚΟΥΚΟΣ 410
ΚΑΛΤΣΑΚΙΑ MANTARAY ΤΟΥΡΤΟΥΛΗΣ 68
ΚΑΛΤΣΑΚΙΑ MANTARAY ΑΡΗΣ ΜΟΥΚΑΣ 451
ΑΝΑΠΝΕΥΣΤΗΡΑΣ ΚΑΡΤΕΛΙΑΣ ΝΙΚ ΔΗΜ.ΜΠΑΡΣΑΚΗΣ 173
ΣΗΜΑΔΟΥΡΑ ΚΑΡΤΕΛΙΑΣ NIK ΑΝΤΡ. ΣΑΒΒΙΔΗΣ 207

Ο Τάσης Περούλης κατέκτησε το MASTER της Πάλμα στη Μαγιόρκα

IMG_3244Ο Τάσης Περούλης εκτόξευσε τις μετοχές του Ελληνικού Αγωνιστικού Ψ/Τ στον ουρανό κερδίζοντας τους πάντες στο πολύ μεγάλου κύρους αυτό τουρνουά που διεξάγεται τα 15 τελευταία χρόνια στην Πάλμα της Μαγιόρκα. Αν και ο Π.Σ.Α.Υ.Κ. έχει εκχωρήσει τη δημοσίευση των ειδήσεων του σπορ στην ιστοσελίδα της Ε.Ο.Υ.Δ.Α., δεν θα μπορούσε να μην κάνει μνεία τοης ιστορικής νίκης του Κερκυραίου αθλητή μας μέσα στην κοιτίδα του Ισπανικού ψαροτούφεκου… Ο Π.Σ.Α.Υ.Κ. συγχαίρει όλη την Ελληνική ομάδα (Σιδέρη, Ρίγγα, Περούλη Καμπάνη) που κατατάχτηκε 3η στο κύπελλο εθνών της 15ης Ιανουαρίου και βέβαια το μεγάλο πρωταγωνιστή του Master, Τ. Περούλη, για την περήφανη νίκη του, η οποία έκανε το γύρο του πλανήτη και δημιούργησε αίσθηση, καθώς ουδείς την περίμενε. Η επιτυχία του Περούλη καταδυκνείει ότι στην Ελλάδα το ρηχό ψάρεμα είναι υποτιμημένο και ότι ενδεχομένως οι τράπεζες των αγώνων στο εξής θα πρέπει να επιλέγονται και με γνώμονα τις δυνατότητες που παρέχουν στα ρηχά, για να μην τίθενται στο περιθώριο αθλητές που μπορούν να βοηθήσουν πολύ την εθνική ομάδα στα πιο πλούσια νερά του εξωτερικού. Σε κάθε περίπτωση, ο Τάσης Περούλης απέδειξε πως υπάρχει πάντα τρόπος για να κατακτήσει κανείς σημαντικούς αγώνες όταν ξέρει να ψαρεύει παραγωγικά και του ταιριάζει η τράπεζα του αγώνα. Ο Τάσης Περούλης δεν κατέκτησε απλώς ένα πολύ σημαντικό τουρνουά, αλλά πολύ περισσότερο κατέδειξε πως το να χάνεις στην Ελλάδα από τους βαθύτες, ούτε ντροπή αποτελεί, ούτε ανασταλτικό παράγοντα για τη συμμετοχή σου στους αγώνες αν έχεις πραγματική πίστη στις δυνατότητές σου στα ρηχά… Ο ΠΣΑΥΚ εύχεται να λάβουν το μήνυμα του Τάση, αυτοί που δειλιάζουν να έλθουν στους αγώνες, επειδή δεν βουτούν στα 40 μέτρα…

Πλήρη αποτελέσματα εδώ

Νέο Δ.Σ. στον Π.Σ.Α.Υ.Κ.

10397144_10204991712465017_7166175177855420969_oΣτη Γ.Σ. του Π.Σ.Α.Υ.Κ. στις 14.12.2015 εξελέγη το νέο Δ.Σ. του Συνδέσμου, το οποίο αποτελείται από τους Γ. Δούναβη, πρόεδρο, Γ. Σωτήραλη, γραμματέα, Α. Κωστανάσιο, ταμία και Σπ. Μαρίνη, Γ. Χρίστη, μέλη. Το νέο Δ.Σ. ανέλαβε αμέσως καθήκοντα με κύριο άξονα την επιμέλεια των Πανελληνίων Πρωταθλημάτων 2016 και την αναμόρφωση του θεσμού των εκλεκτόρων της εθνικής ομάδας (η θητεία των σημερινών λήγει 31.12.2016). Ο απελθείς πρόεδρος Ν. Καμπάνης δήλωσε ότι θα διεκπεραιώσει το έργο του ως πρόεδρος της διοργανωτικής επιτροπής του παγκοσμίου πρωταθλήματος 2016 στη Σύρο και ότι στο τέλος του έτους κατά πάσα πιθανότητα (αν υφίστανται οι προϋποθέσεις που επιθυμεί) θα θέσει υποψηφιότητα για τη θέση του μέλους του Δ.Σ. της Ε.Ο.Υ.Δ.Α. (και ενδεχομένως να επανεκλεγεί και στη θέση του μέλους της επιτροπής Υ/Β Αλιείας της CMAS). Από το αξίωμα αυτό ο Ν. Καμπάνης θα είναι σε θέση να συνεχίσει να προσφέρει τις υπηρεσίες του στο άθλημα και την εθνική ομάδα. Ο απελθείς πρόεδρος δήλωσε στη Γ.Σ. ότι θεωρεί ότι το έργο του στον Π.Σ.Α.Υ.Κ. ολοκληρώθηκε και ότι δεν έχει πλέον κίνητρο να συνεχίσει, ενώ παράλληλα ευχαρίστησε όλα τα μέλη που εδώ και 15 χρόνια στήριξαν τις προσπάθειες του Συνδέσμου να καταστεί ανταγωνιστικό διεθνώς το Ελληνικό Αγωνιστικό Ψαροτούφεκο. Ανάμεσα στα επιτεύγματα του Π.Σ.Α.Υ.Κ. την τελευταία 15ετία συγκαταλέγονται η δημιουργία πλήρους αρχείου των πανελληνίων πρωταθλημάτων και διεθνών συμμετοχών της εθνικής ομάδας, η παγίωση του θεσμού του πανελληνίου πρωταθλήματος, η ίδρυση του πρωταθλήματος γυναικών, η ίδρυση του ενιαίου και καθολικού συστήματος εκπαίδευσης Υ/Β Αλιείας και φυσικά η δημιουργία μιας πολύ ισχυρής εθνικής ομάδας που πέτυχε ατομικές, αλλά και ομαδικές διακρίσεις και έχει ήδη παγιωθεί ως 4η – 5η δύναμη στο άθλημα παγκοσμίως. Στα αρνητικά της διαδρομής του Π.Σ.Α.Υ.Κ. ως σήμερα πρέπει να αναφερθεί η συρρίκνωση του αριθμού των συμμετεχόντων σε αγώνες υ/β αλιείας, παρά την αναμφίβολη βελτίωση της ποιότητας τους. Η νέα διοίκηση του Συνδέσμου θα πρέπει έγκαιρα να φροντίσει ώστε να ξαναγίνουν πολυπληθείς οι συμμετοχές στους αγώνες, καθώς διαφορετικά το μέλλον του αθλήματος δεν μπορεί να είναι εξασφαλισμένο.

Οι ειδήσεις στον Ιστότοπο της ΕΟΥΔΑ

eoyda_final_smΌπως θα έχει γίνει αντιληπτό η σελίδα μας δεν ενημερώνεται πια για τις τρέχουσες ειδήσεις της αγωνιστικής και λοιπής επικαιρότητας, αφού η σελίδα της Ε.Ο.Υ.Δ.Α. (www.eoyda.gr) λειτουργεί πλέον χωρίς προβλήματα και καλύπτει όλες τις ανάγκες ενημέρωσης. Όσο η ΕΟΥΔΑ εκπληρεί την ανάγκη αυτή, εμείς θα περιοριζόμαστε σε πιο ειδικά θέματα και καθώς και σε ενημέρωση και επικαιροποίηση του αρχειακού υλικού της σελίδας μας.

11 μέρες απέμειναν για το Ευρωαφρικανικό του Cadiz

11222015_904813109556529_373713743756935009_n (2)

Η φάση όπου το ψάρεμα επιτρεπόταν στις τράπεζες τελείωσε στις 20 Αυγούστου και η ομάδα μας πρόλαβε να αλιεύσει κάποια είδη που δεν υπάρχουν στα νερά μας (φαγκρί urta) ή σπανίζουν σε αυτά (σαργοί φαραώ και γκρανιοί)… Τα ψάρια αυτά θα αποτελέσουν ίσως το κρίσιμο κομμάτι της βαθμολογίας των αθλητών που θα καταφέρουν με την υπόλοιπη ψαριά τους να διεκδικήσουν τον αγώνα. Όμως, μάλλον τα πιο συνήθη είδη της τράπεζας, όπως σαργοί, κέφαλοι και borriquete θα είναι αυτά που θα γεμίσουν με βαθμούς τα σακιά των διαγωνιζομένων.11896226_823292051117419_7702216888761731567_n (2)
11231856_1123746907640069_1514183309611219020_n (2)

11885300_1631041877153462_7872451743314829208_n (2)

Σε ένα μήνα το Ευρωαφρικανικό Πρωτάθλημα του Cadiz

ethnikicadiz12 χώρες έχουν ήδη δηλώσει συμμετοχή στο 30ο Ευρωαφρικανικό Πρωτάθλημα Υ/Β Αλιείας, που θα διεξαχθεί στο Cadiz της Ισπανίας στις 5 και 6 Σεπτεμβρίου 2015. Η εθνική μας θα λάβει μέρος με τους Γιάνκο (υπερασπίζεται τον τίτλο του), Σιδέρη, Δεγαΐτα, Καββαδία. Οι Ισπανοί θα κατεβάσουν τους Sergio de Julián (πρωταθλητή Ισπανίας 2015), Xavi Blanco (παγκόσμιο πρωταθλητή) και Samuel Tomas (δεύτερος στο Περού). Αναπληρωματικοί θα είναι οι Sergio Castillo, Jaime Heras και David Fdez Montero . Η εθνική Πορτογαλίας θα κατέβει με τους Jody Lot (πρωταθλητή Πορτογαλίας 2014, 2015, παγκόσμιο πρωταθλητή 2012 και πρωταθλητή Ευρώπης – Αφρικής 2011), Andre Domingues, Pedro Domingues και Joao Peixeiro. Η εθνική Κροατίας θα αποτελείται από το θριαμβευτή του 2007 στα ίδια νερά (και παγκόσμιο πρωταθλητή 2010) Gospic και τους Kesic, Cubric και Jakupovic. Η εθνική Ιταλίας θα κατέβει με Claut, Bartelloni, Mortellaro, Corrias, Ascione and Rosalba. Να σημειωθεί ότι φέτος για πρώτη φορά μετέχει στο πρωτάθλημα και η Κύπρος με τους Γιώργο Βασιλείου, Στέλιο Γιάγγου και Γιώργο Χριστοδούλου.

Τα φαβορί του πρωταθλήματος φυσικά είναι οι τρεις Ισπανοί αθλητές, ο Jody Lot και o Daniel Gospic.

Το επίσημο site του πρωταθλήματος: http://ceapescasubmarina.com

THE DREAM TEAM

Μετά από απόφαση του Δ.Σ. της Ε.Ο.Υ.Δ.Α. της 22.6.2015, η οποία επικύρωσε τη σχετική απόφαση της επιτροπής εκλεκτόρων, η εθνική ομάδα που θα μας εκπροσωπήσει στο Ευρωαφρικανικό Πρωτάθλημα Y/B Αλιείας της Ισπανίας (Cadiz) στις 5 και 6 Σεπτεμβρίου 2015 θα αποτελείται από τους Μανώλη Γιάνκο, Γιάννη Σιδέρη, Γιάννη Δεγαΐτα και Γεράσιμο Καββαδία. Για πρώτη φορά στην ιστορία της η εθνική μας ομάδα Υ/Β Αλιείας κατεβαίνει σε ένα διεθνές πρωτάθλημα με 3 αθλητές-κατόχους διεθνών μεταλλίων, αφού ποτέ στο παρελθόν δεν κατόρθωσαν ούτε καν δύο από αυτούς να βρεθούν στην ίδια διεθνή αποστολή. Πλαισιωμένοι από τον πολλά υποσχόμενο Γεράσιμο Καββαδία (6ος στην Κέρκυρα, 2ος στον Άη Στράτη, αναπληρωματικός στο Περού, μετάλλιο στο Mali Losinj), οι Σιδέρης, Γιάνκος και Δεγαΐτας δείχνουν ικανοί για πολύ μεγάλα πράγματα εφέτος. Ο Π.Σ.Α.Υ.Κ. είναι υπερήφανος για τη συμβολή που είχε τόσα χρόνια στην εξέλιξη και καθιέρωση αυτών των αθλητών – όλων μελών του συνδέσμου και ευτυχής να τους καμαρώνει μαζί στην ίδια αποστολή. Τους εύχεται να το ευχαριστηθούν και να τους πάνε όλα δεξιά. Το ότι θα καταθέσουν την ψυχή τους για την επιτυχία από την πλευρά μας θεωρείται δεδομένο!

SiderisdegaitasGiankosKavvadias

45ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Υποβρύχιας Αλιείας Άγιος Ευστράτιος 6-7 Ιουνίου 2015

SiderisΟ Γιάννης Σιδέρης του Α.Ο. Αλιάς Πορτοχελίου κατέκτησε τον 7ο προσωπικό του τίτλο στο 45ο πανελλήνιο πρωτάθλημα Υ/Β Αλιείας που διεξήχθη με προβλήματα και μόνο για μία ημέρα στον Άγιο Ευστράτιο. Ο κακός καιρός και η έλλειψη πλοίου από το Λαύριο (επίσχεση εργασίας) δεν επέτρεψαν στο διοργανωτή Ν.Ο. Λήμνου να έχει διαθέσιμα ικανά σκάφη επιτροπής και όταν τη δεύτερη ημέρα αντιμετώπίστηκαν ζητήματα ασφάλειας λόγω βλάβης σε ένα από τα σκάφη επιτροπής και έλλειψης επικοινωνίας (δεν υπήρχε σήμα κινητής στην β εναλλακτική τράπεζα) σε συνδυασμό και με τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες, αλλά και τη σύσταση του Λιμενικού Σώματος, ο Αλυτάρχης αποφάσισε τη διακοπή του αγώνα που είχε ήδη μία έγκυρη ημέρα σε εναλλακτική τράπεζα. Παρά την κακή μεταφορική επικοινωνία του νησιού με την υπόλοιπη Ελλάδα, οι 16 συμμετοχές από 8 Ναυτικούς Ομίλους δείχνουν ότι το άθλημα μπορεί να ελπίζει σε μεγαλύτερη συμμετοχή στο μέλλον. Αγωνιστικά διακρίθηκαν ακόμα και οι Καββαδίας (Γλαύκος), Δεγαΐτας και Γιάνκος, ενώ δεν έλλειψαν εφέτος και οι επιβολές ποινών σε όσους παραβίασαν τους κανονισμούς. Βαθμολογία